Schönheits-Yoga

Die Schönheit eines Menschen ist zum einen die Projektion seines Innersten, zum anderen besteht diese Schönheit aus Energie, die er ausstrahlt. Diese Energie ist mit dem bloßen Auge nicht zu erkennen. Wir nehmen jedoch instinktiv die Persönlichkeit und die Gewohnheiten einer Person wahr.

Schönheits-Yoga beinhaltet im Besonderen Übungen der Gesichtsmuskulatur aber auch körperliche Übungen. Dabei handelt es sich jedoch nicht nur um eine Abhandlung von Übungen oder Asanas als vielmehr um einen Komplex von Übungsprogrammen in Einheit mit dem inneren Bewusstsein. Es konzentriert sich auf die verschiedenen Aspekte der physischen, mentalen, spirituellen und emotionalen Gesundheit eines Menschen.

Schönheit ist niemals nur oberflächlich. Genauso wie wir an unserer äußeren Schönheit arbeiten, müssen wir im selben Maße unsere innere Schönheit pflegen, um ein andauerndes positives Ergebnis zu erzielen.

Solange wir jung sind, ist Schönheit von Natur aus da und quasi ein Selbstverständnis. Erst mit dem Älterwerden wird die Erhaltung dieser Schönheit zur Aufgabe. Die Kunst liegt dann darin, Kenntnisse über sich selbst und beeinflussende Umweltfaktoren zu gewinnen und sich deren tiefgreifender Wirkung auf die eigene Ausstrahlung und das Aussehen bewusst zu werden. Nicht zuletzt spielt die eigene Einstellung zum Leben eine wesentliche Rolle für die Ausstrahlung eines Menschen.

Lourdes möchte ihr Wissen und ihre Erfahrungen mit Jedem teilen, der sich für die ganzheitliche Betrachtung von wahrer Schönheit interessiert. Laut ihrer Auffassung ist Altern unumgänglich – anmutig zu altern jedoch liegt in unserer Hand!

Zum Thema werden Gruppen- und Einzelkurse veranstaltet.

Bewegungen

1. Alın Masajı

Ana sinir sistemimiz alnımızda bulunuyor. Onun için yukarıya doğru masaj yapacağız. Orta parmakla ve yukarı doğru. Ama bastırmadan çok hafif. Bu sinir sistemini uyarmak için. Yüz kaslarınız gevşeyecek ve rahatlayacaksınız. (Bunu ve diğer egzersizleri en az günde 3 kez yapın.)

2. Kaş kaldırma

Kaş kaldırma egzersizini yaptığımızda direnç göstermiş oluyoruz. Direnci kaşların üzerine koyuyoruz. Sonra yukarı ve yana doğru bastırıyoruz. Üç hareketide aynı anda yapıyoruz. On saniye bekliyoruz. On saniye hem nefes tutuyoruz hem de hareketi yapıp bırakıyoruz.

3. Göz çevresi

Bütün yüz kaslarına yönelik yapmak için, önceden gözlerinizi mümkün olduğu kadar çok açıyorsunuz. İşaret ve baş parmağınızla tutuyorsunuz. Direnç içinse, üçücü parmak yukarı doğru olucak. Göz çevresindeki çizgileri halletmek içinse, karşıya bakıyorsunuz ve on saniye bekliyorsunuz, bu arada nefesinizi de tutuyorsunuz.

4. Dudaklar için doğal silikon

Dudaklarınızı içeri doğru çevirin, küçük “u” yapın. Küçük “u” dan sonra gülerek büyük “O” yapıyorsunuz.

5. Gıdık için

Arkanıza yaslanın, düz oturun ve çenenizi öne çıkartın. Diliniz içeride, üst damağınıza yapıştırın. Çeneyi öne doğru uzatın on saniye bekleyin.

6. Kaz ayağı hareketleri

Önce gözlerinizi tamamen açıyorsunuz. Baş parmaklarınızın iç kısımlarını, tam gözün kenarına koyuyorsunuz. Diğer dört parmak serbest. Sonra karşıya bakıyorsunuz, on saniye bekliyorsunuz ve bırakıyorsunuz.

7. Yine dudaklar

İkinci kalem egzersizinde kalemin ucunu dişlerinizin arasında tutacaksınız ve dudaklarınızı kalemin en uzak noktasına kadar, yapabildiğiniz kadar uzağına temas edin. O şekilde on saniye kadar kalın. Kalem hareketleri 20şer kere yapılmalı.

8. Dudaklar için

Dudağınızla kalemi tutacak ve çevireceksiniz. Bu arada çenenizi öne doğru uzatacak, yanaklarınızı da gülermiş gibi kaldıracaksınız.

9. Kaşık hareketi

Üst dudağınızı tam kaşığın ucuna koyun. Sonra alt dudağınızla biraz daha uzak tarafa doğru itin. Mümkün olduğu kadar uzağa. Sonra aşağı doğru uzatın. Sonrada kaşığı yukarı kaldırın. Yukarı kaldırırken iki saniye bekleyin ki yanaklarınızı sıkıştırmış olun.

10. Balon hareketi

Burundan nefes alıp, ağızdan balona nefes verin. Ilk günler elma kadar, ikinci hafta greyfurt, sonraki hafta daha büyük şişirin. Ve nefesinizi bırakın sakın yutmayın. Akciğerleri açıyor ve yanaklar çalışıyor.